Често вдигам пълната чаша -
наливам късмета с кураж.
Животът не ще ме изплаши -
с асфалт, калдаръм и паваж.
Моята вяра е по-вярна от сметка -
в ръцете държа свойта съдба.
затвори ме дори зад решетка -
ще изляза от там със “Ура!”.
януари, 2002 г.
© Пламен Порчев Всички права запазени