19.11.2022 г., 12:46 ч.

Вярност 

  Поезия » Друга
231 0 3

 

Изтлява обичта след самопредателства.

На поривите на душата си ще бъда вярна. 

Харесва ти или не – ще вървя по пътеката

от нея избрана, иначе не мога да съм цяла.

 

Моят път е ничий, всяка душа има мисия

различна, но ако искаш Път да споделяме,

не срещу мен, не зад мен, а до мене върви,

зная – пресичат се някъде всички пътища.

 

Блян приземен е мантията царска на душата.

Жадува, копнее тя да се види с нея облечена.

Всяко утро изхвърлям износеното от гардероба.

Всяка нощ ангели шият за душата ми нова дреха.

 

Душата твоя по-светла, по-дръзка ли е от вчера?

Не те питам в смокинг или във фрак е пременена.

Имаш ли роля още неизиграна на житейската сцена?

Изиграй я и аз ще реша дали до гроб да съм ти вярна. 

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??