7.06.2017 г., 0:01 ч.

Вярвате или не ...18 

  Поезия » Епиграми
703 0 0

                                                   За всеки начертала е съдбата

                      

                                                      Единият в калта се ражда,

                                                      другият разкоша го обгражда.

                                                      Единият с недоимъка расте,

                                                      другият натруфено конте.

                                                      Единият го докарва и от просия,

                                                      другият всичко му е на тепсия.

                                                      Единият вегетира на нулата на живота,

                                                      другият живурка на последната му кота.

                           

                                                      Така за всеки начертала е съдбата –

                                                      път широк или пътека да ходи по земята,

                                                      но за края взела е решение меродавно:

                                                      ,,Пред червеите разни, единият и другият

                                                                                          да бъдат наравно!"

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??