23.09.2014 г., 10:15 ч.

Вятър 

  Поезия » Философска
1060 3 8

Излъгах те. И аз съм зрител.
Нима повярва: Че съм Бог?
Видяла си снега? В косите!
Че също вярвам във добро!

Но знаеш ли, че аз не мога
да стопля в тъмното мечти,
да паля (от звездите) огън.
А честичко се мъча! В стих!

Да търся дом. На красотата.
При тебе, тя, за миг да спре.
Обичай ме, но аз съм вятър.
Пък ти ме мислиш: За поет…

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??