Излъгах те. И аз съм зрител.
Нима повярва: Че съм Бог?
Видяла си снега? В косите!
Че също вярвам във добро!
Но знаеш ли, че аз не мога
да стопля в тъмното мечти,
да паля (от звездите) огън.
А честичко се мъча! В стих!
Да търся дом. На красотата.
При тебе, тя, за миг да спре.
Обичай ме, но аз съм вятър.
Пък ти ме мислиш: За поет…
© Ангел Колев All rights reserved.