2.11.2007 г., 15:47 ч.

Вятър пророк... 

  Поезия
884 0 38
 

 

Безутешно пришпорва ме вятърът,

в бяг лудешки по огнени струни...

В шепот дави листа бездиханни

и предсказва по древните руни...

Този вятър - могъщо начало,

обелиск на изгубена вяра...

Безпосочно кърви в огледало,

от изтръпнали чувства без мяра...

Като вещер разперил е плаща,

незакърпен от ничии рани...

Тъй безлични в забвение гаснат

думи в жалко гротескни премяни.

Този вятър е мойта молитва,

непокорно изплакана в шепи...

Дъх развързан, отчаяно стихва,

посрещач на илюзии слепи...

Във поличби отекват дихания,

двупосочни, безжизнени длани...

Разпилели кънтящи стенания,

във безмилостна хватка сковани...

Този вятър е страшен предвестник

на забулени тайни в безкрая...

Тихо шепнещ в ума на бездомник

и отлитащ безпътно към рая...

...

© Деси Инджева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??