Вятърът на флейта свири
из поляни, по баири.
Нощем тайно и умело
свири на виолончело.
Сребърната му цигулка
ни люлее като люлка.
Вдига ни до небесата
тоя музикален вятър.
Изненадват ни с рева си
вятърните контрабаси.
А с кристалните цимбали
вятърът слуха ни гали.
Ако седне на рояла,
се превръща мигом в хала.
В орган ако прозвучи,
тътне всичко и бучи.
И с дъждовни барабани
вятърът неспирно кани
хората със мисли чисти –
във оркестъра – солисти.
© Нина Чилиянска Всички права запазени