Вятърът на любовта
... Той, Вятърът на Любовта,
ни грабва поривен, внезапен,
от Сътворението до сега
все тъй разнежващо-приятен,
но и разтърсващ отведнъж
със аромат на лятна буря...
... За кратко ни залива с дъжд,
през облак Слънцето прежуря
и се провира светлина,
магични багри тя разлива,
и като мост към Любовта-
в дъга вълшебна се извива...
От Грехопадението в стрес
го чакаме кога ще духне,
да ни отвее още днес,
че може и да няма утре...
... Това е Вятърът любим
във нас, от времето на Ева,
неустоим, неукротим,
от който пролет се зачева...
д-р Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени