6.09.2016 г., 20:36 ч.

Вълчи нрави 

  Поезия
908 1 1

Сред ценности размити днес се лута

обърканият съвременен човек –

безпомощен, изплашен „цар” на смута

държи се сякаш ще живее век.

Благата материални заслепяват

отслабналия му духовен взор

и егото му мощно възхваляват,

залагайки зародиш на позор.

В стремежа над себеподобните да властва,

разгръща целия си тъмен потенциал,

стремглаво нарцисизмът му нараства

и тласка го към личностен провал.

Уви, това е на джунглата законът,

със зъби, лакти, нокти, ако щеш,

да се докопаш на славата до трона,

дори с цената духовно да умреш.

И както римляните казали са още,

човекът вълк е за човека днес,

технически напреднал, но немощен

за любовта към ближните в прогрес.

© Виктор Костадинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубава творба!
Предложения
: ??:??