23.02.2016 г., 15:46 ч.

вълните 

  Поезия » Друга
240 0 0

Вълни прииждат с рев
и се завръщат във стенания,
за да се надигнат после пак
подгонени от вятър зъл...

Вълни протестни в отчаяние,
вълни на порив и страдание
се блъскат в мъртвата земя,
решили да я разбунтуват,
решени твърдо да я възкресят.

Напразно!
Пустее безучастен вълнолома...
Разбити на милиарди капки
вълните стихват най-подир,
отдадени на синия простор,
политат те към слънцето тогава
и натежали от любовта му 
се спускат чакани, желани
към зажъднялата зема...

 

© Юлия Шопова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??