5.11.2014 г., 10:37 ч.

Вълшебната градина 

  Поезия
669 0 11

Сред мрака на суровата пустиня -
извечен кръстопът на ветровете,
се крие очароваща градина
и пази с векове вълшебно цвете.

Разпръсква аромат и подарява
нечувано блаженство и омая,
но път до там човекът не познава,
че пътища не водят към безкрая.

Най-страшни тръни, кактуси бодливи,
свърталища на зверове свирепи
обграждат я. От помисли крадливи
и алчност да опазят цветовете.

Не може никой скитник да премине
през стражата на острите бодили.
В трънаците се броди и с години,
а скитниците рядко имат сили.

Единствено легендите разказват,
че има начин в нея да се влезе -
пътечка тясна там разтваря пазва,
когато вечер слънцето залезе.

Заспиват зверовете и се скриват
жестоките, коварни остриета,
а цветето ухание разлива
и цялата градина в бяло свети.

Сияе с тиха нежност светлината
и с щедрост непозната се раздават
вълшебства - запленяват сетивата
и сипят топла, ласкава жарава.

Но никой смъртен не е виждал пътя,
градината загадка е все още.
Зад хиляди прегради, тайно скътана,
очаква своя странник с будни нощи.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??