18.05.2008 г., 9:19 ч.

Вълшебник 

  Поезия » Философска
683 0 3

Той живее сам край океана

и е като прилив мълчалив.

Следите му случайни пази пясъка

и морската вода не ги отмива.

 

Понякога на дъното ще го намериш

сред обитателите на подводен свят,

езика на делфините разбиращ,

покрит с отблясъци в коралов цвят.

 

Нощем може да свали звездите

и после пак обратно да ги върне.

Денем дирижира песента на птиците

и ги издига към простора син.

 

Той управлява дъждовете и снега,

и може да отлита с вятъра,

да превръща облаците във дъга,

а мъглите - в слънчеви зайчета.

 

От допира му се разлистват клоните,

а ябълките се обсипват с цвят.

Дъхът му прояснява хоризонта,

може с шепот да повиква лятото.

 

Сигурно го има и живее някъде,

или пък сама си го измислих,

докато разхождах се по нотите,

а в паузите им писах стихове...

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??