30.12.2011 г., 18:35 ч.

Вълшебният миг 

  Поезия » Оди и поеми
772 0 2

2012!

За някои - краят на света,

за други - начало на нещо!…

За трети - година като всяка друга

и поредното въртене на стрелките…

Гърмене на  шампанско…

след поздрава на президента…

За четвърти - еуфория и пазаруване…

Пети - артилерийска подготовка

за събаряне на някой зид…

За шести  - очакване на чудеса

по Коледа и след това…

Главоболие след як запой

или болки във стомаха…

Закъсняла среща или

влак и автобус…

Лют скандал и… сядане на масата

- сдобряване сред звън на чаши…

Прегръдки и целувки, пожелания…

Да бъдем по-добри…

Да бъдем здрави  и щастливи!…

Да бъдем заедно и да се обичаме!…

Да бъдем!…

Все дребни неща!…

Дори и банални…

Но те са най-важни за нас

и светят тъй ярко

в  онзи  незабравим миг!…

Мигът преди дванадесетия час!!!

Защото мигът е вълшебен

и виждаме невидими неща!

Край нас е някаква феерия

от звуци, цветове и… мъничко тъга.

Както при всяко сбогуване...

Дори и с лошите неща…

Които после стават добри…

И когато удари часът,

те остават зад нас,

а ние продължаваме без тях…

Защото денят е пред нас…

Защото така е било...

Така и ще бъде…

А ние сме вече

във бъдещето!

 

 

© Живко Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??