2012!
За някои - краят на света,
за други - начало на нещо!…
За трети - година като всяка друга
и поредното въртене на стрелките…
Гърмене на шампанско…
след поздрава на президента…
За четвърти - еуфория и пазаруване…
Пети - артилерийска подготовка
за събаряне на някой зид…
За шести - очакване на чудеса
по Коледа и след това…
Главоболие след як запой
или болки във стомаха…
Закъсняла среща или
влак и автобус…
Лют скандал и… сядане на масата
- сдобряване сред звън на чаши…
Прегръдки и целувки, пожелания…
Да бъдем по-добри…
Да бъдем здрави и щастливи!…
Да бъдем заедно и да се обичаме!…
Да бъдем!…
Все дребни неща!…
Дори и банални…
Но те са най-важни за нас
и светят тъй ярко
в онзи незабравим миг!…
Мигът преди дванадесетия час!!!
Защото мигът е вълшебен
и виждаме невидими неща!
Край нас е някаква феерия
от звуци, цветове и… мъничко тъга.
Както при всяко сбогуване...
Дори и с лошите неща…
Които после стават добри…
И когато удари часът,
те остават зад нас,
а ние продължаваме без тях…
Защото денят е пред нас…
Защото така е било...
Така и ще бъде…
А ние сме вече
във бъдещето!
© Живко Желев All rights reserved.