Разсейват се миражите. Мъглата
изпълнена с илюзии изчезва.
Пречистена душата ми и трезва
потъва преохотно в синевата.
Ухание на пролет. Красота
сред слънчеви лъчи благонадеждни
разпръсква пъстра обич, живонежни
разцъфват в транс дървета и цветя.
Духът на обновената природа
запява с птичи глас прекрасна ода
и празник е, ликува всяка твар.
Живота на Земята ще е, щом
вълшебството намерило е дом
за своята творба – висш Божи дар.
© Асенчо Грудев Всички права запазени
Но пиши ми за любов...
А аз ще те чета...
Следя те...