26.09.2009 г., 19:18 ч.

Вън валеше 

  Поезия » Пейзажна
735 0 1

Вън Валеше

 

Вън валеше безмилостно дъжда

и отмиваше по асфалта спомени на любовта.

Вън валеше и дъждът бе моите очи;

през тях светът видя болката в сърцето ми.


Само дъждът сега говори с мен

и разказва какво вижда в този ден:

вижда едно ранено момиче в този час,

описва го внимателно и разбирам, че съм аз!


Вън валеше и капките студени

се стичаха по мръсното стъкло.

Вън валеше и раните са големи,

дъждът иска да отмие това черно петно!


И сега всичко е отмито,

но от мен нищо не е изтрито.

Не са изтрити спомените топли,

не са изтрити безмилостните болки.


Вън валеше тъй тихо и спокойно

и природата се къпеше в дъжда.

Но само аз бях неспокойна,

а дъждът се опитва да ми покаже радостта.


Иска да види усмивка по моето лице,

иска да чуе туптене на щастливо сърце.

Но тъмнината ме обви в студени ръце

и света сега не виждам в щастливи цветове.

 

© Станислава Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много умело си подходила олицетворявайки вътрешното си усещане с природата!Много силен стих с много емоция!!!+ от мен
Предложения
: ??:??