17.10.2017 г., 10:12 ч.

Въпроси 

  Поезия » Друга
380 2 3

                                                  на Д.

 

Защо бе тайно всичко между нас?

Така и не разбрах... И днес се питам,

дали не си измислих твоя глас

и оня твой невероятен ритъм,

със който ме люлееше така

в надежди, като в люлка от коприна.

Звездите ли ми сваляше с ръка,

та аз потъвах в нежността ти синя?

Фалшив ли беше тъмният екстаз,

залял телата, чак до болка слети?

Ти беше ли със мене или аз

сънувах всичко, гледайки небето?

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??