17.09.2020 г., 5:35 ч.

Въпросът?... 

  Поезия » Друга
334 0 0

 

Въпросът?...

 

Не можем да се спрем

от Страстите си гонени

и как да разберем –

Въртежът на сезоните...

 

А дрипави мъгли –

по пътищата просят...

– Какво не сме могли́

да свършим – е въпросът?...

 

А отговорът сам

се блъска из мъглата,

но аз поне – не знам

да е открит от някой!...

 

... А инък в Есента

летят пияни дрожди

и гроздето сега

не прекипяло о́ще

 

от своя сладък сок

на вино се превръща

и всеки скитник то –

пак в роден дом завръща...

 

16.09.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??