Въпросът?...
Не можем да се спрем
от Страстите си гонени
и как да разберем –
Въртежът на сезоните...
А дрипави мъгли –
по пътищата просят...
– Какво не сме могли́
да свършим – е въпросът?...
А отговорът сам
се блъска из мъглата,
но аз поне – не знам
да е открит от някой!...
... А инък в Есента
летят пияни дрожди
и гроздето сега
не прекипяло о́ще
от своя сладък сок
на вино се превръща
и всеки скитник то –
пак в роден дом завръща...
16.09.2020.
© Коста Качев All rights reserved.