14.05.2013 г., 15:08 ч.

Върху пергамент 

  Поезия » Любовна
400 0 0

Още си в пробен срок,
но да те върне не може
грешното ми сърце;
спуканата му кожа
би се свила без теб,
свикнала да я късат
с грубите си ръце
призраците. Възкръсват
гънките му с любов,
преживели самотност
на изсушен пергамент.
Ако си краткосрочен
и ако пресушиш
влагата от душата ми -
още си в пробен срок,
но не късай мечтата ми.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??