29.10.2019 г., 16:18 ч.

Върни ме отново в Мадрид... 

  Поезия » Любовна
394 0 0

Върни ме отново в Мадрид...

 

На Барахас, Мадрид ме пусна да си тръгна едва,

но знаеше, че  някога пак ще кацна там...

На Плаза Майор под часовника точно в 8 вечерта

ще се срещнем отново на нулевия меридиан...

 

Ще помаха коня със опашка, ще пее фонтана,

докато мечката сладко хапва от ягодовото дърво,

Ще има китарист, мариачи, и плюшена панда

и там пред всички ще танцуваме може би танго...

 

Ще седнем в някоя оживена местна кръчма,

за гариран с чоризо и хамон традиционен тапас,

от моята любима Alhambra наред ще поръчвам -

да пием – „¡Salut!” – за Мадрид и за нас!

 

На следващия ден ще ме заведеш в двореца,

а аз зелена дълга рокля ще си облека,

за ден ще си принц, а аз ще съм принцеса

от най-високо ще гледаме великолепния град...

 

Ще се разходим заедно в парка "Ретиро",

и на голямото езеро на лодка ще се качим,

на кристалния дворец ще пием капучино,

а после с Прадо в историята ще се потопим...

 

За ден в Толедо ще избягаме от реалността,

където ти рицар ще си, а аз твоята любима,

в някой висок замък ще седнем на обяд,

гледайки моста изплезен над реката синя...

 

Една красива приказка, която аз вече зная,

стои закачена на хладилника ми като магнит,

но ако ме попиташ сега за какво си мечтая –

то е някога отново да се върна в Мадрид!

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??