14.12.2007 г., 16:25 ч.

Върни се сред плътни мъгли 

  Поезия
460 0 7
Къде са ми всичките думи
кажи ми, мой тъжен молив,
изгубих си нежните рими
и целият свят ми е крив.

Къде ми е птичият полет
и свежият дъх на цветя,
не искам във празния поглед
да поря на буйни жита.

Не искам без цветни къдели
да нося в душата мечти,
стихът ми след тебе потегли,
върни се сред плътни мъгли.

Върни се и пак ще запеят
по листа ми птичи ята,
напъпила цветна алея,
ще дъха със свеж аромат!

Разтварило порти широки,
сърцето на прага стои
в очакване всички посоки
да върнат две скъпи очи.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??