16.06.2007 г., 14:22 ч.

Вървеше по пътя 

  Поезия
703 0 25


По пътя вървеше човечец брадясал,
със скъсана дрешка, с бастунче в ръка,
понесъл на плещи, от труд уморени,
нелеката своя житейска съдба.


Вървеше човекът със свойта неволя,
но сила излъчваха тъжни очи,
торбичката пълна със хлебец и воля
и малка кутийка със стари мечти.


Поседна в почивка край малка чешмичка
и поглед отправи в небесната шир.
Въздъхна човекът и тихо притихна,
отлитна душата в блаженство и мир.

© Христо Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??