31.08.2017 г., 17:01 ч.

Върви народе възродени 

  Поезия » Хумористична, Пародии
663 0 4

 

 


Върви народе възродени,
по магистралите върви!
Излъгани и унизени
към все по-мрачни бъднини!
Достоен беше ти, и славен
а днес ограбен, унизен!
С милиярди някой е нахранен,
а ти купуваш хляб през ден!
Премина с гръм през вековете,
със гордо вдигната глава!
И бе кошмар за враговете,
а днес си техният слуга!
Народ доказал свойто име!
Ти нявга пръв в Европа бе!
А днес от тука който мине
иска да те на..е !

© Георги Иванов Всички права запазени

Това стихотворение в никакъв случай няма политически отенък в мисъл, че не е направено специално за някоя определена партия. То е просто една сатирична картинка на нашето днешно съществуване! Надявям е, да ви хареса!

Пее се по мелодията на
„ Върви народе възродени „

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??