11.07.2007 г., 14:54 ч.

Вървя към... теб 

  Поезия
921 0 5

 

"На Съпругата ми"


Вървя към теб...

по път посипан с лилави цветове...

В безкрая стъпките отекват...

Попивах безмълвно копнежите с очи...

и търсех твоята ръка...

с която да рисувам красота...

отвъд купола над мен... студен.

 

В нощта има толкова тъга...

кратък е мига за звездна светлина...

Луната днес не спира да гори...

а очите търсят нови светове...

Вървя към теб... в елфичен здрач..

Звезда горяща в страст лилава...

падаща над теб...

 

Стопли я с устни от роса...

прегърни огъня... и мен...

Алена сълза в нощта бях преди...

прокудена далеч от синевата...

но днес лилаво за теб ще облека...

Отвъд мига... докосни Звезда...

Повярвай в нея... отсега...

 

Тялото потръпващо сега...

сред бреговете тихи на страста...

отдай на мен... и Вечността...

Нека бъда... Огнена Звезда...

изгряваща за теб от Пепелта...

и превърна се във Бряг...

на твоя свят... Лилав...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вървя към теб,
    а лилавото скърца
    под краката ми.
    Вървя към теб,
    но ти си в мен,
    в душата ми...

    позволих си да напиша някой и друг ред, харесала си първия куплет от стихото ти. Поздрав, Сириус... Липсваш тук, много!!!!
  • Красив,нежен,прекрасен стих!
  • Щастлива е съпругата ти с такъв нежен съпруг.Поздрав!
  • Хубаво , Пламене, много хубаво! Щастливка е тя да прочете това.
  • Изключително е нежно и красиво
Предложения
: ??:??