13.07.2018 г., 23:58 ч.

Вървя сама 

  Поезия » Гражданска
351 0 4

Вървя сама

 

Вървя сама напред по пътя,
след себе си оставям пресни дири.
Събирам спомени, обиди и как да постъпя,
при мене спират музика и пеещи лири.

Тук ли си още или те няма,
остави сърцето да тупти спокойно.
Радостта от мъката е по-голяма,
стои ли човешкото или мечтаеш тайно.

Времето спира да отдъхне от тъгата,
нощта раздира се от сънища тревожни.
Забрави годините докоснати с ръка,
брой щастливите минути, защото са възможни.

Букет ще свия от щастливи мигове,
нищо, че душата се сви от жестока болка.
Мъката натрупана ще я отвеят ветрове,
ще бъда щастлива, че ме люлее житейска люлка.

 

Йонка Янкова

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??