11.12.2007 г., 8:33 ч.

Във всяка радост има мъка 

  Поезия
653 0 5
"Не може само за тъга да пишеш,
в живота не е само туй!"
Хайде, стига си въздишал,
имам си и радост, чуй!
Просто ми е хубаво понякога,
да пиша с часове аз стихове...
и да си представям, че ме духа вятъра...
и че не ще спра аз никога...
Че до мене има някоя,
която просто ме разбира
и облегнати на здрава статуя,
за произхода й да препираме.
И това е, просто да я гледам,
а тя ехидно да се смее,
из горите да я следвам,
додето слънцето изгрее.
E, oт туй, приятелю, едва ли има,
радост-мъка по-голяма -
да знаеш ти какво желаеш,
а желаното от тебе да го няма...

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??