17.12.2020 г., 22:58 ч.

Въздух 

  Поезия
204 0 0

Въздух

 

Преди време питах се веднъж,
в продължение на пет минути:
"Очилата ми къде са?",
но на петата минута,
по случайност в огледалото видях се
и престанах да ги търся.
Бива то да съм отплеснат бива,
но нали човек съм, не машина,
ала пак като помисля,
няма лошо по-начесто
да поглеждам в огледалото
за всеки случай,
току виж съм се разхубавил!
Но дотогава мили хора,
на въпроса ви към мен
"Без какво не можеш повече от всичко друго?",
отговарял бих набързо,
        без да мисля:

 

- Въздух!

 

© Иван Бърдаров 2019. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??