14.09.2007 г., 19:11 ч.

Възел 

  Поезия
409 0 0
 

1997 г.


Във мен текат реки,

плетат се в морски възел,

защото ме е страх

да ги напътствам.


Ще се удавя.

Заслужавам.

Ще се спася.

От страх навярно.

Ще плувам.

Колко безхарактерно.

Ще чакам.

За да се оплаквам.


Съдба ли? Ха!

Заслужена е тя.

Нещастие ли?

Пак към тая сметка.

Аз пожелах света,

а той ми се оплези!

Потърсих теб,

а ти умря от страх!


Смях смлях! Ох! Ах!

Да живея? Не смея!

Да умра? Не умея!

Да се боря? Не мога!

За бога!


Дай ръка - ето на,

и денят, и нощта

ми обърнаха гръб.

И се сляха...

И настана една

денонощ на света...

И всички много

се смяха...

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??