21.09.2023 г., 14:53 ч.

Възхвала на моята съседка 

  Поезия
178 2 3

ВЪЗХВАЛА НА МОЯТА СЪСЕДКА

 

… съседката, която всяка вечер ми свири на пиано Дебюси,

ми звънна на вратата и ми рече: – Валери, няма кой да ме спаси!

Ела? И донеси по-яки клещи, че бойлерът ми прави номера –

щом потекат водите му горещи, без теб от студ направо ще умра!

И си представих как ми казва: – Скъпи, за теб водата пее в обертон!

 

И миг преди да почнем да се къпем, аз тихо рошвам нейния бретон.

И шампоана в меките ми пръсти по топлите ѝ хълми стеля аз.

И в този миг дори и Бог се кръсти! – за нас пред своя тих иконостас.

Дано да ме събуди утре рано? – ще я възпея в своето станси! –

съседката, която на пиано ми свири всяка вечер Дебюси.

 

20 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 20, 40 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??