12.04.2015 г., 20:44 ч.

Възкресение 

  Поезия » Друга
595 0 7

 

Земята се разбуди днес,

над мене златен дъжд посипа,

тържествен пролетен цъфтеж

окичи грохналите сипеи.

 

Отвън разпукнали блестяха

игликите край мокри друми,

а бащината родна стряха

зашепна непознати думи.

 

Почука вятър приказлив,

на прага слънцето се спъна,

разля се топло и сънливо,

огря във жълтичко салкъма.

 

За тази земна благодат,

навярно има грижа Господ.

Кажете, ако спре при вас,

че го очакваме на гости.

© Слави Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??