Apr 12, 2015, 8:44 PM

Възкресение 

  Poetry » Other
594 0 7

 

Земята се разбуди днес,

над мене златен дъжд посипа,

тържествен пролетен цъфтеж

окичи грохналите сипеи.

 

Отвън разпукнали блестяха

игликите край мокри друми,

а бащината родна стряха

зашепна непознати думи.

 

Почука вятър приказлив,

на прага слънцето се спъна,

разля се топло и сънливо,

огря във жълтичко салкъма.

 

За тази земна благодат,

навярно има грижа Господ.

Кажете, ако спре при вас,

че го очакваме на гости.

© Слави Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??