4.05.2024 г., 11:42 ч.

Възкресение Христово 

  Поезия » Гражданска
96 0 0

На хората показа правотата

и Дявола дори го съжали, 
с любов изпрати вяра на земята,
за всички справедливост възкреси.

 

Бог не изрече укор към човека
за мъките и тежкия товар.
А кротко, славно, тихо и полека
понесе кръста като свой олтар.

 

На вярващите топлина раздаде,
неверниците с чудеса сломи
и божиите заръки не предаде,
а истината вечна възроди.

 

Жестоко разпнат гледаше смирено
и с болката телесна завеща,
човечеството да е изцерено
и да почита с обич скромността.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??