17.03.2018 г., 22:20 ч.

Възкръснали думи 

  Поезия » Любовна
1271 9 8

 

Здравей, Любов,

днес ти пиша, защото
своя възел от чувства развързах.
Знам, че искаш да скъсаш писмото,
но те моля, за Бога... не бързай!
Има няколко думи, които
аз погребвах последните зими
надълбоко в сърцето си свито...
И мълчах твърде дълго.
Прости ми...
Знам, че искаш сега да отпратиш
тези мои възкръснали думи,
но ме чуй: Преглътни гордостта ти
(с всички пропасти гняв помежду ни.)
Знам, тежат ти горчивите спомени
и спестявам ти днес своя глас,
но дано тези листи бездомни
за сърцето ти бъдат компас.
Искам само да знаеш, че още
песента ни (да, тази!) боли ме
и в онези, най-дългите нощи,
тишината крещи твоето име.
Искам само да знаеш... сгреших!
Всяка мисъл към теб ме отвежда.
Ти живееш във всеки мой стих,
ти си моята капка надежда...
Мойте светли мечти, овдовели,
мойта мъка и пулс учестен, 
мойте дълги, самотни недели...
Моят изгрев и залез червен.
Искам само да знаеш: Обичам!
Теб! До болка. До лудост. До смърт.
Всяко сбогом, което изричах,
беше крачка към теб... Всеки път!
Искам само да знаеш, 
защото
твоя път пак от теб ме разделя...
Знам, сега ти ще скъсаш писмото.
Сбогом, моя Любов!
До Неделя...

 

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Отлично.
  • И старите, и новите ти стихове са прекрасни, Павлина!
  • Старичко е това писмо. Просто нямам муза за нови стихове и пускам от стааарите дневници, за да не ме забравите. Има чувства, които е по-добре да не възкръсват. Благодаря на миналите оттук!
  • Много тогателен стих! Дано този, за когото е насочено това писмо да го прочете и любовта да се възроди...
    Прекрасен стих, любим ми е!
  • Браво! Хубаво писмо!
  • МА-ЛЕ...
  • Прекрасно! 💕
    Изстрадано, чисто, пълно с нежност и добрина!
    🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
  • Изляла си си душата...каквото и да добавя - ще е излишно.
Предложения
: ??:??