17.10.2006 г., 15:42 ч.

Възкръсване 

  Поезия
1182 0 5

  Възкръсване

 

Продънено небе

с изсипани молитви,

измокрени илюзии отглеждаме.

В прегърбен ден

годините ни литнаха

и ние, побелели, се споглеждаме.

 

Забравен стих

в тревата е покълнал

с неземни плодове пораснали.

Най-после

кошниците да напълним,

с надежди, никога не гаснещи.

 

С изправени лица

към слънчевия изгрев,

за романтично време да възкръснеме.

Сияйните звезди

са толкова наблизо,

че трябва просто да разтворим пръстите.

 

© Стефан Вангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??