11.02.2024 г., 9:04 ч.

Възможно невъзможно 

  Поезия » Любовна
190 2 6

Ако ме стигнеш – отчети като магия
това, че си обичал укротената.
Ръце ти прегръдки чужди ако крият,
ще ги пречисти огънят във вените.

 

Ако ме хванеш – отчети като победа,
това, че с тебе е неуловимата.
Очите ти, с които другите си гледал,
ги подари на вятъра и зимата.

 

Ако ме имаш – отчети го, ако можеш,
това, че съм ти краят на пътеката.
И че в света ми, тъй възможно невъзможен,
да оцелееш всъщност е нелекото...

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??