Свободата -
да бъдеш истинският.
Да изпееш един блус,
да изпиеш един блус...
Да разкъсаш паяжината,
да освободиш пчелата,
да разпръснеш пясъка
на премълчаното,
да обесиш отчаянието,
да впримчиш нищото
в единствения лъч,
пресякъл черното,
да разрушиш
зависимостта от смисъла...
Свободата - да бъдеш истинският.
В контурите
на шеметния град -
да си разумно непривичен,
и неразумно искащ...
Ще можеш ли?
"In vino veritas " припомня
пресъхналата чаша.
© Ели Василева Всички права запазени
Привет!