30.05.2018 г., 23:36 ч.

Възможност 

  Поезия » Любовна
427 4 5

Любовта е тиха. Пристига и толкоз.
С разбиращ поглед, кротка усмивка.  
Търпеливо говори си с болката
и приятелски до нея притихва.

 

Знае точните думи – мълчание
или шепот на вятър по кожата.
Тя е близост или разстояние –
изящен танц по острието на ножа.

 

Пресечна точка на просто и сложно,
тя не избира моменти, а нужда.
Някои я наричат „възможност“.
Любовта е тиха. Като събуждане.

© Надежда Тошкова Всички права запазени

13.05.2018

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??