17.11.2024 г., 8:35 ч.

Възпитаване на Мъж 

  Поезия
83 3 3

ВЪЗПИТАВАНЕ НА МЪЖ

 

Жените ме направиха добър.

То не, че и преди не бях добър, де! –

научих се да ходя под чадър

и да не съм разпасан и разгърден.

Разресаха ми бялата брада.

Огладиха ми панталона ленен.

Сега, когато тръгна през града,

момите казват – сигурно е женен!

Е, тъй не ми поникнаха коси.

Но затова пък ставам все по-умен –

и казвам с кеф на български мерси,

едва ли не на всяка трета дума.

И място сторвам в пълния тролей

на всякоя прекрасна млада дама –

полезна вкаменелост от Помпей,

дори заспивам вечер със пижама.

Добре, де! – викам си, – сега какво? –

по-кротък и от слънчевото зайче,

опитомен бонсай! – менте дърво,

се свивам връз дивана на кравайче.

Бих предпочел да бъда неглиже –

пиян и луд – пройдоха ненаситен.

 

И – да живеят лудите мъже! –

във сънищата светли на Жените.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??