Като самотен корабокрушенец пристъпих аз
на брега на острова на тъгата и на самотата.
Търсих аз някой, като мен останал сам,
но уви, така и не намерих никой там!
Покрай брега минаваха кораби много,
но един от тях запомних аз,
че дари ми надеждата свята,
че ще се върне някой ден за мене пак!
Вземи от мене каквото поискаш,
от каквото се нуждаеш, аз ще ти го дам,
но, моля те, едно-единствено нещо ти не ми взимай -
надеждата, че тя ми остана една-единствена на света!
© Мила Всички права запазени