16.06.2018 г., 23:18 ч.

Вземи та облечи онази-голата 

  Поезия » Друга
526 6 20

Хинин насипах в думите и римите.
В очите пухчета от три тополи.
Те имат, нямам аз, а вие имате,
тъй спрягам най-самотните глаголи.

 

Поет да си, самотно занимание.
Е, имам радио и Муза имам гола.
И котката с разбиращо незнание,
поглежда ме с насмешка изпод стола.

 

И сякаш казва: Опомни се, моля те!
Какъв хинин и рими? Днес и вчера...
Вземи та облечи онази – голата
и марш да ми приготвите вечеря!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??