10.01.2008 г., 9:21 ч.

When A Blind Man Cries/Когато сляп мъж плаче 

  Поезия
1093 0 20

Ако си тръгваш, остави отворена вратата,

но няма да те следвам и не искам

да прекрача прага, нито пък средата,

в очакване на болката да ме притисне.

Споменът е в мен, не си отива,

макар да го изтръгвам пряко сили,

а болките събирам като ято

в очакване на следващия прилив.

Сега съм сляп и съм бездомен,

а огънят в камината е лед, застивам,

далечен унес, близък спомен,

сега съм сляп и не заспивам.

Когато сляп мъж без сълзи плаче,

душата му като че ли си отива

и птиците тревожно грачат...

Сега съм сляп и не заспивам.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??