25.09.2020 г., 15:04 ч.  

Xризантемово утро 

  Поезия » Друга
255 5 9

Прекипи ли ширата и младото вино запее,
чиста обич във дъбови бъчви - с кораво сърце,
край пламтящия огън две чаши дали ще налее,
капки есенна кръв северняк - със студени ръце?

 

Ще поседна под шала си тихо, по котешки свита,
ще изприда котакът сребристи къдели насън.
И случайно събудил се спомен за тебе ще пита,
твойте стъпки ще чака Луната, на прага отвън.

 

За да стопля сърцето на вятъра - северно, ледно,
твойта чаша кристална на него ще дам, призори.
Ще танцуваме после кадрил със листата - последно,
есента всеки лист с твойто име и стих ще гори.

 

И ще съмне, това хризантемово утро, ще съмне,
спи виното по бъчвите - още лоза е и грозд.
Само пътници - друмници нощем ще виждат по тъмно,
севернякът от обич запален - разгърден и бос.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??