На Емо
Мъко моя, излез от сърцето ми.
Остави ме спокойно да дишам.
Не зачерквай отново небето ми.
Не прави радостта ми излишна.
Мъко моя, не ми ръфай дните.
С грозни нокти плътта не раздирай.
Не събуждай в мен демони скрити.
В черни ракли смеха не прибирай.
Мъко моя, смили се над мене.
Не ме хващай във бесни капани.
Остави ми поне глътка време,
преди пак твойта паст да нахраня.
© Нина Чилиянска Всички права запазени