На пейката пред блока сяда вчера Страти
и някак дълго с любопитство ме оглежда.
Чета си вестника, а той главата клати,
мустак подръпва и започва да нарежда:
„Стоичко, бе, прощавай за въпроса, значи...
Като комшия искам нещо да те питам...
Жените думат си за твоята, обаче,
във клюките им аз не се заплитам...
Случайно чувам, викали ù Цеца Секса...
Тя правела го най-добре от всички други.
А пък жените ни, известно е, че те са
по-завистливи към съседските съпруги...“
Я, виж го, виж го, бе, това глухарче Страти,
какви съдбовни го вълнували въпроси!...
Душа под наем носи , страда от простата,
но ето - зорлем иска бой да си изпроси!...
„Разказват, твоята била с голяма слава,
и аз...затуй, де...рекох тебе да попитам...“
„Така е, Страти, и на всекиго тя дава.
И ти си, виждам, мераклия да опиташ...
Откакто апаратче във ухото сложи,
си почнал още повече да не дочуваш.
Да обясняваш с мен не ти се днес наложи,
но с друг пердах въпросът щеше да ти струва!..."
Глухар такъв!... Семейството ще ти развáли!...
А моята наистина го може кекса,
макар, че ù спестих поредните похвали.
Такива ми ти работи у нас със секса!...
© Роберт Всички права запазени
Специална благодарност на Райна и Любо, за коментарите им рими!..