2.07.2014 г., 15:34 ч.

Ягоди в случайни мисли 

  Поезия
473 0 0

Ягоди в случайни мисли

 

Когато искам нещо, го мечтая:

пуст пясък, скали от съпротива.

Палми с режещи като мачете сенки

и шепот неизвестен... не от птица,

от някакви безумия и ветрове,

от морски приливи и ехо

от бисерния скут на миди...

Песни... (от радио латино...) -

неясна ритмика на времето,

по въздуха стрели и жерави...

Обвивам с погледа си плажа,

изливащ се в морето;

Прегръщам се с въображаеми моряци

и сядам в лодка, за която

не знам къде отива...

Върху ахати издълбавам пинии,

леандри и змии от злато;

сред тях като тояжка на мъдрец

описвам бедуин

с побелели от взиране ириси,

очакващ

жена в синя бурка

и изранени нозе...

Нелепи ягоди в вечерен час,

полепнали от захар,

удавям ви във себе си –

за да приспя

копнеж.

Едно листче

за някого...

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??