21.09.2010 г., 13:18 ч.

Яснота 

  Поезия » Философска
573 0 14

http://www.youtube.com/watch?v=WaCuRghb1T0&NR=1



Край в Безкрая

  сей начало,

жънещо от 

     своя край.

В този цикъл

     древно цяло

   трудно виждаме

        без Край.

Яснота при нас

        се крие между

 ясните неща.

     Истината 

         оковава

свободата

    на духа...


Разцъфтял, цветът

        на вишната,

    крехък  сипе се 

            от сняг...

          Полетял 

 във миг на истина,

   дръпнала усмивка

              в нас.


Слънце в страст

 Земя засипало

       и родили се 

             слънца,

     люшнати жита

  от вятъра,

          носещи ни

   тайна живина.


 Край в Безкрая

     сей начало,

       а началото безкрай.

 Като мъничко

           махало търсим

     в истината Рай...

© Искра Радева Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??