31.10.2015 г., 15:01 ч.

Юбилей 

  Поезия » Друга
335 0 0

Юбилей

 

Пиянска песен вечер в зиг-заг носи,

а утро в локва грим размазан бърше,

повтарящи до втръсване въпроса

дали на петдесет живoтът свършва

 

или си дала-взела фифти-фифти

и перспектива нова се открива.

Страхът от неизвестното афиф е.

Шампанското с мехурчета игриви

 

ти смигва дяволито: «Нищо точно

не знам, но ти все пак приемай лесно

с петица че годините ще почват,

че нова страница отваряш днеска.»

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??