6.11.2013 г., 15:18 ч.

Южният вятър... 

  Поезия » Пейзажна
355 0 4

  Южният вятър...

 

Той ще духне отведнъж -

ласкав или ураганен -

може да докара дъжд,

но и бързо да престане...

 

Може страстно нагнетен

над горите да завихри -

подлудял и упоен

с аромат от диви билки.

 

Може и да изтрещи,

облаците да размята

и във огнени клещи

в миг да прикове Земята...

 

Може в мрачното небе

да отвори син прозорец,

даже да се заяде

и със Боговете горе...

 

Въздухът ще се сгъсти,

но пък ще се диша леко,

щом внезапно завърти

мълниите отдалеко...

 

Може да изкорени

някое дърво небрежно,

но и сам да засади

семената много нежно...

 

... И със власт на божество,

и с предчувствие за бури

в утринното зарево

хуква той с надежди щури...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??