1.06.2012 г., 9:38 ч.

Юни 

  Поезия » Пейзажна
1241 0 14

ЮНИ


Почти е мръкнало, но вкъщи все още не ми се прибира.

Стоя сред пчелина  и припалвам от пухалката стара.

Дълго гледам как от небето звездите полека извират...

Закъсняла пчела промърмори, че на звезда ù прилича и мойта цигара.

 

После става толкова тихо, че дори ей тук заболява!

Миг тишина. Млъква щурецът, даже луната по-тихичко грее

и по Млечния път Оня спира да пръска своята плява,

защото след малко ще дойде тъжният час на славея.

© Ст Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??